Dieren vernevelen

Dieren vernevelen met zoutoplossing is heel logisch

Effect van vernevelen al lang bekend

Vernevelen met fysiologisch zout wordt al langdurig bij mensen toegepast. En met groot succes. De vernevelaar is ontwikkeld om mensen met forse longproblemen toch in staat te stellen medicijnen in te kunnen nemen voor hun luchtweginfecties. Vernevelaars werden en worden getest door fysiologisch zout te gebruiken. Fysiologisch zout wordt ook gebruikt om medicijnen te testen en wordt ook toegevoegd aan medicatie voordat het verneveld wordt. Naast mensen zijn ook veel dieren gebaat bij vernevelen.

Fysiologisch zout

Vanuit het idee dat het spoelen met een zoutoplossing verlichtend werkte is in de vorige eeuw ook gestart met het vernevelen met fysiologisch zout. De ontwikkeling van de vernevelaar maakte dat met ook fysiologisch zout ging vernevelen en daar ook onderzoek naar ging uitvoeren. Hoewel in Nederland (en de Scandinavische landen) het vernevelen minder bekend is, is in de rest van de wereld het vernevelen compleet ingeburgerd.

De zoute nevel grijpt in op de fysiologische processen zoals deze in het lichaam plaatsvinden en zorgt ervoor dat de balans weer hersteld wordt. Ook zorgt het ervoor dat het afweersysteem ondersteund wordt doordat het de slijmvliezen in optimale toestand houdt en ook de (extra) afvoer van afvalstoffen en teveel slijm door de trilhaartjes in het slijmvlies stimuleert.

We zijn allemaal zoogdieren

De fysische processen bij mensen zijn vergelijkbaar met die van andere zoogdieren. Vandaar dat juist ook in landen waar vernevelen gemeengoed is geworden, ook het vernevelen bij huisdieren in zwang is gekomen. Eerst als vorm om medicatie toe te dienen, maar tegenwoordig ook steeds meer om de zoutoplossing te vernevelen. Lavernevela wil graag de eigenaren van (huis-)dieren de mogelijkheid bieden om op een simpele en veilige manier de kwaliteit van het leven van uw (huis-)dier te verhogen bij luchtwegproblemen.
dieren vernevelen lavernevela

Dieren vernevelen is veilig

Veel behandelingen bij dieren zijn afgeleid van behandelingen bij mensen. Vaak worden dezelfde medicijnen gebruikt, alleen wordt de dosering aangepast.

Veel onderzoek naar het effect van medicijnen op dieren is er nog niet. Studies naar de werking en veiligheid van medicatie bij dieren is kostbaar en daardoor wordt dit minder vaak uitgevoerd. Binnen de veterinaire zorg is men zich hier ook dagelijks bewust van en probeert hier steeds meer aandacht aan te besteden. Fysiologisch zout is echter geen medicijn, maar een zoutoplossing in de concentratie van ons lichaam (wanneer het in balans is). Dat geldt ook voor dieren. Het kan dan ook veilig worden toegepast en het schaadt geen functies.

Heeft u nog vragen naar aanleiding van deze informatie of mist u nog wat, laat het ons dan weten.

dieren vernevelen_lavernevela-webshop