Reptielen

Reptielen genezen sneller met een goede vernevelaar

 

Luchtwegen vaak oorzaak ziekte bij reptielen.

Bij reptielen zijn aandoeningen van luchtwegen een belangrijke oorzaak van ziektes.

Om dit te bestrijden wordt vaak besloten om antibiotica te geven. Medicijnen toedienen bij reptielen is en blijft lastig. Niet alleen de dosering is moeilijk, maar ook de zorg dat de medicijnen op de juiste plaats komen vergt apart aandacht. Vaak wordt gekozen voor sonde, omdat medicijnen via voedsel of water niet goed lukt. Dit komt omdat er sprake is van onregelmatige wateropname (meeste insecten), onregelmatige voedselopname (slangen), de grootte van de prooidieren voor de dieren (insecten voor veel hagedissen) en de, bij de meeste ziektetoestanden, optredende anorexie (gebrek aan eetlust).

Zie hier een voorbeeld video

Om toch medicijnen in het luchtwegstelsel te krijgen is de vernevelaar de mooiste en meest diervriendelijke oplossing. Met de nevel in een gesloten bak krijgt uw dier direct het benodigde medicijn binnen.

Ook bij het gebruik van desinfectant bij reptielen blijkt dat gebruik van de vernevelaar juist zeer goed werkt (Artikel over vernevelen van desinfectant).


Luchtbevochtiger versus medicinale vernevelaar

Om misverstanden te voorkomen: we hebben het niet over een algemene luchtbevochtiger voor in een terrarium, maar een medicinale vernevelaar. Het grote verschil is de deeltjesgrootte die een medicinale vernevelaar kan produceren. Een luchtbevochtiger verhoogt de luchtvochtigheid in een ruimte en dat gebeurt met relatief grote vochtdeeltjes. Een medicinale vernevelaar, zoals Lavernevela die levert, is bedoeld voor specifieke toediening van (medicinale) vloeistoffen in nevelvorm direct in het dier door gebruik te maken van diens ademhaling.

Deze techniek, al goed bekend in de Verenigde Staten, is nog niet ingeburgerd in ons land. Toch zijn de ervaringen in het buitenland zeer positief. Niet gek, want de algemene ervaring met vernevelaars in Nederland is ook nog gering. Naast het toedienen van medicijnen is ook het vernevelen van een zoutoplossing bij reptielen een zeer goede ondersteunende behandelvorm bij luchtwegproblemen. Het slijmvlies wordt weer in optimale balans gebracht waardoor deze weer goed kan functioneren als onderdeel van het afweersysteem van uw dier. En… vernevelen met een zoutoplossing (fysiologische zoutoplossing) is onschadelijk.


De effectieve oplossing: vernevelen

Een vernevelaar helpt uw reptiel dus sneller te genezen zonder schadelijke bijwerkingen. Vernevelen is geheel natuurlijk en bewezen effectief. Wilt u uw reptiel helpen om luchtwegklachten te verminderen? Bekijk dan onze webshop. Professionele, specialistische vernevelaars, gekeurd door TÜV Rheinland.

Wilt u graag meer advies? Neem dan gerust contact met ons op. We denken graag met u mee.
Stuur ons een bericht via het contactformulier, mail naar info@lavernevela.nl of bel naar 0(031)6 83914392.

reptielen vernevelen_lavernevela-webshop