Honden

Voor bijna alle klachten rond ademhaling en luchtwegen bij uw hond kunt u een vernevelaar gebruiken. In de vernevelaar plaatst u bijvoorbeeld medicijnen of fysiologisch zout. Daarmee maakt u de luchtwegen van uw hond weer vrij, zodat hij/zij weer makkelijk kan ademen. Vernevelen voor honden is niet heel bekend terwijl het een zeer effectieve, pijnloze en natuurlijke manier is om luchtwegproblemen bij uw hond te verlichten.

Lees meer: Wat is vernevelen?

Vernevelen of aërosol inhalatie is een techniek waarbij medicijnen of fysiologisch zout in een nevel worden omgezet. Dit doet u met een apparaat, de vernevelaar. Aan de vernevelaar zit een slangetje met een mond- en neuskapje. Deze plaatst u over de snuit de hond, zodat de nevel direct in zijn/haar luchtwegen terechtkomt.
Het blijkt dat met name honden goed en snel te trainen zijn in het rustig ophouden van de vernevelkap.

Zie hier een voorbeeld video

Bij welke hondenklachten helpt een vernevelaar?

Uw dierenarts kan voor vele ademhalings- en luchtwegproblemen het gebruik van een vernevelaar bij uw hond aanraden. Het gaat meestal op klachten waarbij vaak en veel medicijnen genomen dien ten worden. Vernevelen is namelijk makkelijk, effectief en een aangename techniek voor uw hond.

Ook zonder advies van de dierenarts kunt u de vernevelaar gebruiken. Zo vertellen onze klanten een vernevelaar te gebruiken bij niesziekte, benauwdheid, kennelhoest, verkoudheid, hittestress, bronchitis, hooikoorts, en vele andere luchtwegproblemen.

Voordelen van vernevelen voor honden

Vernevelen kent vele voordelen voor uw hond, maar de voornaamste is wel dat uw hond medicijnen veel makkelijker zijn/haar inwendige systeem opneemt. De nevel van medicijnen uit de vernevelaar komt namelijk snel en makkelijk in de luchtwegen terecht. Pillen of andere vormen van medicijnen voor luchtwegproblemen komen moeilijker en langzamer op de juiste plekken in het systeem van uw hond terecht.

Doordat uw hond medicijnen dus sneller en makkelijker opneemt, werken de medicijnen ook effectiever. Dat is natuurlijk fijn als uw hond eigenlijk veel pillen of andere middelen nodig had.

vernevelen voor honden

Fysiologisch zout vernevelen voor honden

U vernevelt niet alleen vloeibare medicijnen, maar ook fysiologisch zout met een vernevelaar. Vernevelen van fysiologisch zout lijkt op stomen met kokend water en zout. Het is alleen veel effectiever, omdat de nevel direct in de luchtwegen van uw hond terechtkomt.

Wat fysiologisch zout is voornamelijk het oplossen van slijm en snot. Het zout verdunt immers slijm, zodat het makkelijk uit de neus vloeit. Door te vernevelen met fysiologisch zout maakt u de luchtwegen weer vrij en helpt u uw hond van een benauwd gevoel af.

Goed om te weten is dat u fysiologisch zout naast andere medicijnen kunt gebruiken, zo vaak als u wilt.

Lees meer: recept voor fysiologisch zout

vernevelen voor honden_webwinkel-lavernevela