Honden vernevelen met mondkap heel goed mogelijk

Honden kun je leren te vernevelen met een mondkap

Honden hebben net als mensen baat bij vernevelen. Mensen kun je vertellen dat het goed is, honden merken het zelf. Alleen hoe moet je honden vernevelen met een mondkap?

Beloning voor mondkap

Honden willen voor een beloning graag veel leren. Het is dus mogelijk om honden te leren om een mondkap te verdragen en stil te zitten. Het vergt enig geduld van het baasje, maar dan heb je er ook grote voordelen bij.

Wanneer honden kortademig zijn, longklachten hebben en daardoor het voor hen beter is om te gaan vernevelen, is de gedachte dat ze een mondkap vast niet fijn vinden. Maar niet geprobeerd is niet weten. Dus diverse hondenbezitters hebben dit geprobeerd en met veel succes. In de onderstaande video krijgt u een beeld hoe de hond door de eigenaar rustig begeleid wordt en met het vernevelen start.

 Rustig blijven bij vernevelen

Zolang u als eigenaar rustig blijft en de zaken niet gek vindt, zal de hond ook rustiger reageren. Het is uiteraard wel afhankelijk van het ras: er zijn rassen die van nature onrustiger zijn, maar ook dan bepaalt voor een groot gedeelte de eigenaar het succes om met een mondkap te vernevelen.

Nog een voorbeeld, om te laten zien dat het vernevelen niet een enkele keer lukte:

Lukt het nou echt niet en moet u uw hond vernevelen dan is het altijd nog mogelijk om uw hond in een bench te plaatsen, de bench af te dichten (bijvoorbeeld met handdoeken of een laken). Met de Delphinus, die krachtig genoeg is, kan dan de nevel in de afgesloten ruimte geblazen worden.

Delphinus flaem nuova Medicijnen vernevelen bij vogels

Beste vernevelaar voor dieren

Maak de ruimte echter niet te groot, want dan worden de neveldruppels weer te groot en komt de nevel niet meer diep in de longen. Heeft u nog vragen, neem dan gerust contact met ons op.