Ratten

Ratten vernevelen bij luchtwegproblemen, dé oplossing!

Vernevelen bij chronische luchtweginfectie bij ratten

Ratten hebben vaak last van chronische luchtweginfectie (chronic respiratory disease, CRD). Deze heeft verschillende oorzaken. Vaak versterken diverse virussen en bacteriën elkaar waardoor het dier klachten krijgt. De conditie van het dier beïnvloedt de ernst van de symptomen, maar ook de omgevingsfactoren, samengevat als diermanagement (het houden van dieren).

Hoe kan deze luchtwegziekte dus ontstaan:

  • Niet goed uitgevoerd diermanagement
    • te veel urine en te weinig ventilatie in het hok, waardoor te veel ammoniak in de lucht komt
    • de keuze voor slechte bodembedekking met veel stof vanuit te fijne bedekking zoals zaagsel
    • geen goede kwaliteit voedsel, waardoor vitamine A en E tekort ontstaat
  • Besmetting met Sendai virus, PVM (paramyxovirus), rat respiratory virus, CAR bacillus, Haemophilus bacterie en Mycoplasma
  • Structurele overgevoeligheid voor genoemde ziekte-verwekkers (dit wordt versterkt door inteelt, dus een genetisch probleem)
  • Overgewicht

Luchtwegproblemen komen bij ratten op alle leeftijden voor. In het begin zijn de klachten mild. Juist de combinatie van symptomen wordt niet direct gelinkt aan ziekte. U moet denken aan het zwaarder gaan ademen, gewichtsverlies, tranende ogen, reutelende ademhaling en niezen. In een gevorderde fase kan ernstige benauwdheid met veel bijgeluiden voorkomen. Heel soms is er sprake van een scheve kop en evenwichtsproblemen . Is er alleen sprake van niesklachten dan komen deze meestal door een allergie (en slechte bodembedekking!) en niet door deze ziekte.

Zie hier hoe je een rat kunt vernevelen

Behandeling niet makkelijk

Vele factoren spelen een rol in het ontstaan van deze ziekte. Daarom is behandeling niet makkelijk. Soms hebben er al te veel veranderingen in de luchtwegen plaatsgevonden. Deze schade is niet meer omkeerbaar. Omdat de ziekte nooit meer overgaat, moet er levenslang behandeld worden! Behandeling heeft als doel de klachten te verminderen, zodat de rat nog een leuk leven kan leiden.

Ratten vernevelen helpt echt!

Een van de beste behandelmethoden bij ratten is het vernevelen met fysiologisch zout.

Vernevelen bij ratten met Lavernevela simpel en doeltreffend
Vernevelen bij ratten simpel en doeltreffend

Hiervoor zijn alle vernevelaars van Lavernevela geschikt. De zoutoplossing komt met de vernevelaar als een mist in een bak waar de rat in zit. Door de zeer fijne nevel in combinatie met voldoende druk komt de zoutnevel via de inademing zeer diep in de longen. Uw rat kan daardoor weer makkelijker ademhalen, het slijm verdunt waardoor het makkelijker kan worden afgevoerd, de slijmvliezen worden weer in balans gebracht en de bacteriën worden gedood, Net zoals andere chronische patiënten zult u bij uw rat dit iedere dag moeten uitvoeren, 10 minuten per keer. Het is echter een goedkope vorm van behandeling omdat u zelf het fysiologisch zout kunt maken.

De oplossing: vernevelen

Een vernevelaar ondersteund uw rat bij het het sneller herstellen van luchtwegproblemen. Volledig veilig, effectief, pijnloos en zonder bijwerkingen. Bekijk onze webshop voor passende, professionele vernevelaars voor uw rat. Specialistische vernevelaars, gekeurd door TÜV Rheinland.

Meer informatie of persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op. We denken graag met u mee.
Stuur een bericht via het contactformulier, mail naar info@lavernevela.nl of bel naar 0(031)6 83914392.

ratten-vernevelen_lavernevela-webshop